Sudi-sudikan la ^_^

Ahad, 19 Jun 2011

Rumah Kami.....Dah Siap

Hari ni lepas berangkat pulang dari kg, kami singgah menjenguk rumah baru kami....



Ooops!...salah umah, rumah kami yang sebelah lagi...heheheeee.


Kawasan belakang rumah...dok berangan nak wat taman herba...tunggu dan lihat je la..



Kawasan sisi...ingat nak wat mini taman....berangan tak salah kan?!



Kaw. sisi gak, pandangan dari belakang. Rumah depan tu dah hampir nak siap dah.



Laluan ke ruang makan dan dapur.



Ruang tamu rumah contoh

Dapur

Dah hampir sebulan dapat kunci.
 Minggu lepas kami tempah gril, janji pasang minggu depan.
Tadi singgah jap tanam rumput dan cuci sikit bahagian dapur...
Jiran sebelah dah pun ada...sembang-sembang rupanya jiran sekampung dengan en.suami..

Nanti ada masa nak pergi survey lampu...
Sebenarnya kami tak plan nak pindah ke rumah ni dalam masa terdekat...
rumah baru ni jauh sikit dari tempat keja.
Lagipun rumah yang kami duduk sekarang pun rumah sendiri.

Mungkin kami sewakan rumah ni tapi secara sewa harian...ala-ala homestay gitu...
Apa-apa pun semuanya masih dalam perancangan dan pertimbangan...

6 ulasan:

Ana Suzana berkata...

cantek umah.. area mana ni ye

CikNgah berkata...

baru je td t'fikir bila la ana nak singgah sini..tima kasih,umah ni kat klebang ipoh.

noreen.farisha berkata...

wah. besar umoh. beli 2 dh umah. hebat. but good investment i guess :)

aqishah berkata...

cantiknyer... kat mana ni

CikNgah berkata...

sha: itu je yg mampu beli..alhamdulillah rezeki kurniaan Allah.
aqishah: thanks tp ada 2,3 gambar tu showhouse...tgh kumpul modal nak cantikkan umah. Kat klebang ipoh.

seraiputih berkata...

knock2...mmg cantik rumah tu....besar sgt

---------<@ Sahabat @>--------

Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar. Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.